Onze partners: ambachtelijk en culinair

NEDERWEERD-EIND

Slagerij Kuepers

Slagerij Kuepers

Eind 12
6034 SN, nederweerd-eind

De Noord-Limburgse slagerij van Thijs is er eentje zoals het eigenlijk overal zou moeten zijn. Hier wordt nog op écht ambachtelijke wijze gewerkt en kiest de slager zelf lokaal de levende dieren uit die vervolgens ook nog eens lokaal geslacht worden. Het spreekt voor zich dat het gehele beest verwerkt wordt, zowel vers of in de eigen worstmakerij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat diverse producten uit deze slagerij prijswinnaars zijn bij landelijke slagerswedstrijden.


Via varkenshouder Aad van Leeuwen komt Thijs in contact met het initiatief Eigezwijns. “Ik kocht al varkens van hem en toen ik hoorde van hun lage CO2-footprint en dat ze dat meer wilden uitdragen, dacht ik graag mee. Uiteindelijk willen we natuurlijk graag dat het hele dier verwerkt gaat worden, maar een worst is daarbij een perfecte start. Dat is namelijk een product wat iedereen aanspreekt en is ook heel lekker van de barbecue.”
 

Bourgondisch

Thijs ontwikkelde een grillworst die al is voorgegaard en waarin Limburgse smaken naar voren komen met een Bourgondische inslag. “Ik wilde het vooral niet te zout maken, maar eerder kruidig met smaken van korianderzaad en komijn. Het is het eerste hybride-product dat ik heb ontwikkeld. Dat vroeg wel om wat extra testen, want we zijn het niet gewend om plantaardige producten te verwerken in onze vleeswaren. Het geeft een andere binding, maar is zo mooi om te doen. Er is veel mislukt, maar daar leer je alleen maar van. Toen het uiteindelijk lukte om uitsluitend Nederlandse ingrediënten, zoals de kidneybonen en de oesterzwamvoetjes te gebruiken, was ik zeer content.”

www.slagerijkuepers.nl